M
legu.

multidisciplinary design office

 

Why not have a look at:

mathiaslehner.nl – inspiration & consultancy
nextcity.nl – building for biodiversity
kunstfort.nl – centre for contemporary art

bna-international.nl – service & strategy
dutcharchitects.org – distinguished projects
nextstepprogram.nl – career accelerator

Follow me:
LnkdIn   Insta

Garden apartment Amsterdam

Projectsoort: Realisatie
Opdrachtgever: particulier
Locatie: De Pijp, Amsterdam (NL)
Datum: 2019-2020

Voor een particuliere opdrachtgever heeft LEGU de verbouwing en uitbreiding van een apartment op de begane grond gerealiseerd. De diepe ruimte is gestript en als loft ingericht met een centrale, verlichte kas, een stenen open keuken, een verrijdbare kinderkamer en schuifwanden voor flexibel gebruik en meer of minder privacy.

Daglicht, transparantie en de relatie met de groene binnenkant van het bouwblok aan de achterkant zorgen voor heerlijk wonen. De achtergevel is maximaal geopend en de dépendance in de tuin heeft een groen dak en is ‘ingedeukt’ waar nodig om de bestaande bomen alle ruimte te geven.