Netwerk

In de meer dan tien jaar sinds de oprichting van lehner gunther in 2004 hebben Johanna en Mathias een groot netwerk opgebouwd van opdrachtgevers, collega’s en andere experts waardoor het bedrijf in staat is qua opgave en grootte uiteenlopende opdrachten uit te voeren.

AetA

Sinds 2012 is Mathias lid van het bestuur van Architectura et Amicitia (Architectuur en Vriendschap), AetA. Hij beheert voor AetA het portefeuille communicatie.  AetA is een illuster genootschap en bestaat sinds 1855. AetA is een collegiaal platform en profileert zich door middel van discussies, publicaties (Forum) en excursies.

BNA

Sinds 2011 leidt Mathias het internationale programma van de BNA dat zich richt op de opbouw van internationale netwerken van opdrachtgevers en partners.Bijna 1300 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.

HvA

Johanna is werkzaam als teamleider architectuur en stedenbouw van de opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. In die rol ontwikkelt en organiseert zij onderwijs, begeleidt studenten en geeft lezingen. Conform haar Slogan ‘Creating Tomorrow’ is de missie van de HvA het bouwen aan de toekomst van vele studenten en professionals. De HvA is de grootste en bekendste opleiding in haar soort in Nederland.

Kunstfort

Mathias is bestuursvoorzitter van Stichting Kunstfort bij Vijfhuizen, onderdeel van UNESCO monument Stelling van Amsterdam.

Buitenwerkplaats

Voor de Buitenwerkplaats in de polder ten Noorden van Amsterdam zit hij in de Raad van Advies.

Wonderland

Sinds de oprichting van Wonderland zijn LEGU lid van die Europese netwerk van jonge architecten.