afbeelding 2

Een nieuwe zaal, een kerkplein en een feestgazon

Projectsoort: Betaalde prijsvraag op uitnodiging
Opdrachtgever: Presbyterium van de Evangelische Pfarrgemeinde A.B.
Locatie: Traun, Oostenrijk
Datum: 2008

Dit project stelt de gevraagde uitbreiding van de pastorie voor, maar ook een stedenbouwkundige visie. Door de Nieuwe Zaal ontstaat er een kerkplein dat aan drie zijden ruimtelijk gevat is en zich naar de straat toe, en dus tot kerkgangers, bezoekers en passanten, uitnodigend opent.

De Nieuwe Zaal meet 210 vierkantenmeter en is aan drie zijden begrenst met een façade van hout en glas, waardoor hij zich opent tot het feestgazon en de parkachtige omgeving. De zaal kan d.m.v. een vouwwand in twee kleinere zalen onderverdeeld worden. De Nieuwe Zaal, de overige BG en de eerste verdieping zijn onafhankelijk van elkaar te gebruiken en af te sluiten. Het gebouw is als houtconstructie gedacht. Een plaatselijk en ecologisch duurzaam materiaal dat voor een warm en uitnodigend karakter van de binnen- en buitenkant van het gebouw zorgt.