12 BIG 12 11 28 WEB legu

De MainPoort

Projectsoort: Realisatie
Opdrachtgever: St. Mainport en Groen, Recreatieschap Noord-Holland
Locatie: Schiphol, Nederland
Datum: 2010-2014

De MainPoort bevindt zich op een kunstmatige heuvel, de zogenaamde Big Spotters’ Hill, dicht bij de startbanen van vliegveld Schiphol. De poortconstructie vervult de functie van een landmark en is vanaf grote afstand te zien – vanaf de snelwegen A4 en A9 en vanaf opstijgende en landende vliegtuigen.

De poort is openbaar toegankelijk en heeft een recreatieve functie als uitzichtpunt. Zij markeert het begin van het recreatiegebied Groene Weelde, maar heeft ook de uitstraling van een welkomstpoort voor een groter gebied. ’s Nachts is de silhouet van de poort afleesbaar door LED verlichting, waarvoor de geïntegreerde zonnecellen overdag voldoende energie opwekken.

De materialen van de constructie zijn standaard metalen profielen en stalen matten. De onderdelen van de MainPoort kennen een grote mate van prefabricatie, een korte bouwtijd en kunnen volledig gedemonteerd en hergebruikt worden. Maar op de lange termijn kan ook een horecagelegenheid in de poort worden geïntegreerd. The materials of the Construction are standard profiles and steel fences.